Hrana pentru caini

Hrana Caini

Nu stiu cat de abordat e subiectul asta pe la noi, dar pe afara stiu sigur ca oamenii sunt atenti la mancarea oferita cainilor. Inca din cele mai vechi timpuri cainii au fost animale pe care te puteai baza, care iti ofereau dragoste, prietenie, sustinere… si care pana la urma, nu doreau nimic mai mult decat sa le acorzi putina atentie din cand in cand. Daca stam sa ne gandim, suntem foarte atenti cu persoanele care ne iubesc si incercam sa le oferim inapoi, dar am impresia ca uitam ceva → cainii. Ok, intr-adevar, ei nu sunt oameni, dar ne ofera de multe ori mult mai multa dragoste decat un simplu om, iar pentru asta, ei niciodata nu ajung sa fie pe primul plan, cel putin la noi!

Spun asta deoarece pe afara se merge prin parcuri la joaca alaturi de caini, la alergat, la un jogging de dimineata si asa mai departe. Pe la noi nu, cainele se tine in cotet si primeste resturi de la masa, tot ce nu-ti place tie, las’ ca poate ii place lui. Ei bine nu este asa! Cainele din cand in cand are si el nevoie sa fie rasfatat, iar toate resturile alea de la masa poate ca ii sunt suficiente sa supravietuiasca, dar daca il iubesti cu adevarat, te gandesti sa ii oferi si cate un rasfat culinar din cand in cand, mai ales ca nu e vorba doar de rasfat, e vorba si de sanatatea acestuia. Cum noi avem nevoie de anumite vitamine si nutrienti, la fel au nevoie si cainii, iar daca ei primesc doar resturi de la masa, de unde sa isi traga toate acestea?

Toate acestea pot fi extrase din mancarea speciala pentru caini. Acum, fireste, sunt ‘enspe mii de firme care se ocupa cu asa ceva, unele mai cunoscute, altele mai putin, dar navigand pe forumuri de specialitate, pe wikipedia si tot asa (gasiti aici daca doriti) am gasit in sfarsit ce tip de hrana I-ar trebui unui caine. Pe langa ce tip, ca sa ies pana la urma ieftin si cu banii, trebuia sa caut si o firma buna, cu preturi ok, si “marfa” de calitate. Pana la urma am dat de food4dogs (puteti accesa site-ul lor daca dati click pe imaginea de mai sus) unde sunt preturi pentru buzunarul fiecarui om detinator de catel, si care tine la patrupedul sau. Daca stau sa ma gandesc, parca e mai pufos si mai vesel in ultimul timp, de la mancarea asta